SEABREEZE

WESTHAMPTON, NY

The project includes the preparation of a master plan for the site, landscaping, and a design of a studio building. The studio building has a 2-car garage on the ground floor with the second level accommodating an artist studio.

The site plan provides a landscape created by layering plants and trees of varying scales in juxtaposition to one another to achieve depth and interest throughout the site. The balance of contrast and uniformity is informed by techniques derived from Japanese gardens.

The studio building is a simple wood-clad cube with its corners alternatively sharp or curved thus, referencing the language of the main house. The placement of the studio building within lush plantings of trees keep the main house as the focus while providing a tranquil respite when desired.

Area:

Not Disclosed

Client:

Not Disclosed

Construction Cost:

$3 Million est.

Loading...